παρατήρηση

Σε περίπτωση που χρειαστεί ο μετασχηματισμός της target  του quiz σε nominal, έτσι ώστε να είναι συμβατή με την target  (nominal) του train: δημιουργήστε τη με το γνωστό τρόπο και προσθέστε στις τιμές της {1,0}

Advertisements

12 responses to “παρατήρηση

 1. giorgos moutsatsos

  nai ontos dimitra kai emena mou litourgise kanonika :)
  alla episis ekana kai binary tin output isos kai na min xriazete kai na einai pleonasmos :(

 2. Γιώργο, τοποθετείς πρώτα την πλαστή output, τη γεμίζεις με 0 και 1 και στη συνέχεια κάνεις όλα τα attribute, μαζί με την output, discretized;

  Ρωτάω γιατί το παλεύω εδώ και δύο μέρες χωρίς αποτέλεσμα και δεν ξέρω τι κάνω λάθος…

 3. Όταν ανοίγεις το quiz set, κάνεις ακριβώς ότι και στο train, με επιπλέον ότι προσθέτεις την output και της δίνεις τιμές 0 (αν στο train όλα τα attributes σου είναι numeric) ή 0 και 1 (αν στο train έχεις και χαρακτηριστικά που είναι nominal). Αν, τώρα, στο train έχεις παραπάνω attributes nominal (πέρα από το output), τότε πρέπει να τα κάνεις nominal και στο quiz. Εγώ έκανα nominal μόνο την output, και αυτό όχι με το φίλτρο discretize (γιατί δεν πετύχαινε!!!), αλλά με το Numeric to Nominal. Επίσης, μετά επέλεγα να είναι binary η output (και στα δύο σετ)….Δε ξέρω αν βοήθησα καθόλου…..good luck.

 4. Nikos Nanouris

  Σε ευχαριστώ! Νομίζω ότι κατάλαβα…

 5. Εμένα τελικά μου δούλεψε όπως είπε η Ανίτα..Όταν είχα όλα τα attributes nominal παρουσίαζε πρόβλημα ασυμβατότητας. Ωστόσο έχω άλλο πρόβλημα. Στη στήλη των predicted μου βγάζει τιμές τύπου 2:1, 1:0 …Είναι φυσιολογικό? Εγώ περίμενα άσσους και μηδενικά. Κάθε βοήθεια δεκτή..Ευχαριστώ!

 6. 2:1 –> class 2 (1 value)
  1:0–> class 1 (0 value)

  Τα ίδια προβλήματα είχα και εγώ. Με τη διαφορά ότι εμένα δεν δούλεψε και χρειάστηκε να παρέμβω στο datafile…

 7. Ευχαριστώ πολύ Νίκο!

 8. Χμ….άργησα λίγο να δω τα λοιπά comments…Ξέχασα να το διευκρινίσω πριν, αλλά με πρόλαβε ο Νίκος :) Οι predicted τιμές είναι οι τιμές που εμφανίζονται μετά τις άνω-κάτω τελείες :)

 9. 1 ακόμα απορία..ανοίγοντας τα txt των αποτελεσμάτων με excel η στήλη των predicted έγινε 2:01, 1:00. Με ποιο τρόπο – εκτός από χειροκίνητα – γίνεται να τα μετατρέψω σε 1 και 0 αντίστοιχα γιατί προσπάθησα με replace και απέτυχα…Ή μήπως αρκεί να τα στείλω έτσι? Sorry για την κούραση…

 10. Κατερίνα (ελπίζω να μην κάνω λάθος το όνομά σου…) πριν μπεις excel, κάνε τα δεδομένα copy σε ένα txt. Κάνε replace από 1:0 σε 0 και από 2:1 σε 1. Στη συνέχεια, ρίξε τα στο excelόφυλλο για την επεξεργασία.

 11. Ήσουν σωστός στο όνομα και στο tip. Το έκανα στο τελικό txt κι όλα οκ…Ευχαριστώ πολύ!

 12. Υπάρχει και άλλος τρόπος επίσης..(πάλι άργησα να δω τα comment σας!) Μπορείς χωρίς να κάνεις καμία επεξεργασία στο txt των τελικών αποτελεσμάτων, να ανοίξεις τα αποτελέσματα κατευθείαν με excel, και στον Οδηγό Εισαγωγής Κειμένου, αφού επιλέξεις στο πρώτο βήμα ‘Οριοθετημένο’ τύπο αρχείου, στο δεύτερο βήμα να τσεκάρεις την επιλογή ‘Άλλο’, και στο κουτάκι δίπλα του να σημειώσεις την άνω κάτω τελεία. Τότε, σου ξεχωρίζει σε δύο στήλες τα νούμερα που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από την άνω κάτω τελεία, και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου :) Αυτός φυσικά είναι ένας εναλλακτικός τρόπος , στον ήδη προτεινόμενο του Νίκου… :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s