Διάλεξη 03 – Εργασία προς υποβολή

Η εργασία που σας ζητείται στα πλαίσια της διάλεξης 03 έχει ως εξής:

Αναφέρετε τα πρώτα βήματα της επεξεργασίας που έχετε πρόθεση να ακολουθήσετε για το dataset ‘training set’ του θέματος (το βρίσκετε εδώ). Η αναφορά σας μπορεί να περιλαμβάνει συμπεράσματα και τεχνικές από το σύνολο των όσων έχουν παραδοθεί ως σήμερα στις διαλέξεις του μαθήματος (οπτικοποίηση, επιλογή χαρακτηριστικών, προεπεξεργασία κτλ), ενώ δεν είναι ανάγκη να είναι εκτενής, μάλλον το αντίθετο (δοκιμάστε, για παράδειγμα, τη δομή των σκέψεών σας σε μερικά bullets λιγότερων των 20 λέξεων, μαζί με κάποιες εικόνες, επίσης, προτιμήστε να τις αναρτήσετε ως post παρά attached pdf κτλ).

Βέλτιστες λύσεις δεν υπάρχουν (σκεφθείτε και δράστε ελεύθερα!), επίσης πιθανή είναι η μερική επικάλυψη των αναφορών των περισσοτέρων από εσάς. Ωστόσο η εργασία θα κριθεί με βάση τη λογική υποστήριξη των όσων αναφερθούν, επίσης την καινοτομία (σε τμήμα τουλάχιστον του υλικού) έναντι των εργασιών που έχουν υποβληθεί και την υλοποίηση και πληρότητα αυτής.

Αναφορικά με τις διαθέσιμες εγκυκλοπαίδειες αλγορίθμων φιλτραρίσματος και επιλογής χαρακτηριστικών του weka, αυτές μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες και με μεγαλύτερο βαθμό λεπτομέρειας εδώ, από τον Γ. Δοντά, συμμετέχων στην τάξη του 2008.

Επιπρόσθετα, δίδονται 3 μονάδες στον πρώτο που θα αναρτήσει σύντομο post σε κάποια από τα παραάτω ζητήματα (στη λογική των σύντομων και λιγότερων των 10 bullets, επίσης κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει περισσότερες της μίας αναρτήσεων):

– Περιγραφή διαδικασίας επιλογής υποσυνόλου χαρακτηριστικών (μίας χαρακτηριστικής από τις διάφορες επιλογές)
– Περιγραφή διαδικασίας κατάταξης χαρακτηριστικών, ως προς το πληροφοριακό περιεχόμενό τους (μία ενδεικτική διαδικασία από το σύνολο των πιθανών επιλογών)
– Περιγραφή διαδικασίας διακριτοποίησης ενός χαρακτηριστικού
– Περιγραφή διαδικασίας μετατροπής ενός ονομαστικού χαρακτηριστικού σε δυαδικό
– Περιγραφή διαδικασίας υλοποίησης Principal Component Analysis (βλέπε slide #44)
– Περιγραφή διαδικασίας Normalization ή και Standardization μιας ομάδας χαρακτηριστικών

Advertisements

3 responses to “Διάλεξη 03 – Εργασία προς υποβολή

  1. ioannamplintziou

    Πρώτον, επειδή δεν αναφέρετε την προθεσμία υποβολής της εργασίας 03, να υποψιαστώ οτι είναι μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23 Μαρτίου;
    Δεύτερον, την επόμενη Τρίτη ο μήνας έχει 24 και έχω την εντύπωση οτι είναι ημιαργία λόγω της εθνικής εορτής (μαθήματα ως τις 12). Το μάθημα θα γίνει; Αν δεν γίνει, μπορούμε να πάρουμε προθεσμία 2 εβδομάδων;

  2. Ωραία παρατήρηση, δεν το γνωρίζω περί ημιαργίας, μπορεί κάποιος να το επαληθεύσει από τη γραμματεία; ευχαριστώ.

  3. Σε δεύτερο χρόνο, σκέφτομαι πως είναι καλύτερα να μην το αναβάλλουμε αν μπορείτε να παρευτεθείτε και έχουμε διαθέσιμο το εργαστήριο, πρόκειται να λείπω κάποιες Τρίτες στο εξωτερικό και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος καταλήψεων, οπότε είναι μάλλον καλύτερα να τελειώσουμε έγκαιρα τις διαλέξεις…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s