Εργασία 01:Μπλίντζιου Ιωάννα

Επιστημονική εφαρμογή

Κατά τη διάρκεια του monitoring των ασθενών που βρίσκονται διασωληνομένοι υπό μηχανικό αερισμό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενός νοσοκομείου, καταγράφονται αρκετά στοιχεία τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Στοιχεία όπως η ηλικία και το είδος του χειρουργείου σχετίζονται με την εισαγωγή του ασθενή στη ΜΕΘ. Καταγράφονται επίσης οι βιοχημικές εξετάσεις του ασθενή σε αιματοκρίτη, λευκά αιμοσφαίρια κλπ, καθώς και οι ζωτικές μετρήσεις της καρδιακής συχνότητας, της θερμοκρασίας κλπ. Τέλος καταχωρείται το είδος και ο όγκος της χορηγούμενης αγωγής. Με τη βοήθεια των τεχνικών του datamining θα μπορούσε να γίνει μελέτη όλων αυτών των στοιχείωνπου θα οδηγούσε στο/α κατάλληλο/α μοντέλο/α για την επιτυχημένη αποσωλήνωση των ασθενών από τον αναπνευστήρα.

Επιχειρηματική εφαρμογή

Στα πλαίσια της νέας του διαφημηστικής εκστρατείας, το Υπουργείο Τουρισμού θα μπορούσε να αξιοποιήσει στοιχεία που καθορίζουν τόσο το προφίλ του τόπου (καλοκαιρινός ή χειμερινός προορισμός, τρόπος πρόσβασης, τιμή εισιτηρίου, κέρδη επιχειρήσεων) όσο και το προφίλ του τουρίστα (ηλικία, εθνικότητα, διάρκεια διαμονής, είδος διαδκέδασης που προτιμά). Μελετώντας τα στοιχεία με τη βοήθεια των τεχνικών του datamining, είναι σε θέση να προωθήσει με κατάλληλο τρόπο κάποιον τουριστικό προορισμό καθώς και να προβεί σε προβλέψεις για τη μελλοντική επισκεψιμότητα.

One response to “Εργασία 01:Μπλίντζιου Ιωάννα

  1. Εξαιρετικά παραδείγματα, άριστα 5/5.

    Μάλιστα, πριν λίγες μέρες αποστείλλαμε κ σχετικό paper για εξόρυξη γνώσης από βάση δεδομένων μονάδας εντατικής θεραπείας, με την (περσινή) συμφοιτήτριά σου Ειρήνη Λυγκόνη, θύμισέ μου να σου το στείλω να ρίξεις μία ματιά.

Leave a comment