Παρουσίαση του πακέτου R στο 3ο Συνέδριο ΕΛΛΑΚ

Ο Άγγελος Μάρκος θα πραγματοποιήσει παρουσίαση περί του πακέτου R (και των εφαρμογών του σε data mining), την Τρίτη 27 Μαϊου στις 12.30 στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου Ελληνικών Κοινοτήτων Ανοικτού Λογισμικού (αίθουσα Πρυτανείας). 

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση, ωστόσο μόλις συνειδητοποιώ πως συμπίπτει ακριβώς με την ώρα της τελευαταίας μας διάλεξης, this is so bad timing :)

3 responses to “Παρουσίαση του πακέτου R στο 3ο Συνέδριο ΕΛΛΑΚ

 1. Γιώργο σ’ ευχαριστώ θερμά για το promotion ;-) Απίστευτα δυσάρεστο το να μιλάς την ίδια ώρα στα λημέρια της M$… Μακάρι να μπορούσα να βρίσκομαι ταυτόχρονα και στα δυο μέρη.

  Η δική μου παρουσίαση θα γίνει (υποχρεωτικά) στα αγγλικά με τίτλο Towards R Package Development και μεταφράστηκε λανθασμένα από τους διοργανωτές ως Ανάπτυξη Πακέτου R.

  Μέρα: Τρίτη 27/5
  Ώρα: 12:30 – 12:50
  Χώρος: Αίθουσα Τελετών Πρυτανείας, ΕΜΠ

  Στην ουσία θα επιχειρήσω την ανάδειξη του R ως σημαντικού εργαλείου για scientific computing (καιρός να το εντάξουν κάποιοι στο μάθημά τους αντί του στραβού SPSS) αλλά θα τονίσω και τα εμπόδια που συναντά κανείς κατά την ανάπτυξη ενός πακέτου R.

  Ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο αυτή του John Eaton, main developer του Octave ενός λογισμικού αντι-Matlab, που θα μιλήσει ακριβώς πριν από μένα.

  Θα χαρώ πολύ να συναντήσω προσωπικά μεταπτυχιακούς φοιτητές του a Course by Blog.

  ΥΓ. Sorry για το comment σεντόνι και εύχομαι στο επόμενο FLOSS – alike conference να κάνεις κι εσύ μια παρουσίαση για το Weka…

 2. @amarkos

  Στην Μ$ μιλαώ την Τρίτη μεθαύριο, αλλά την επόμενη Τρίτη που είναι η παρουσίασή σου έχουμε την τελευταία διάλεξη στο μάθημα (12.00-14.00), οπότε θα είμαστε μαζί με τους φοιτητές λίγο παραπέρα στο ΕΜΠ..
  Ίσως κανονίζουμε να ταπούμε λίγο αργότερα :)

  περί ΥΓ, λίγο δύσκολο, γιατί δεν είμαι κάποιος ιδιαίτερος γνώστης του weka, ούτε έχω κάνει σε καμία περίπτωση κάποιο contribution :)

 3. @gtzi

  Αυτό είναι δυο φορές bad news. Όμως θα επιδιώξω να βρεθούμε άφτερ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s