Εργασία01: Καναβού Ελευθερία

Εφαρμογή Αλγόριθμων Εξόρυξης Πληροφορίας με ερευνητική εστίαση:

Η μέθοδος data mining μπορεί να εφαρμοσθεί στην έρευνα κατά πόσο είναι πιθανό ένα παιδί να γεννηθεί με σύνδρομο down. Δεδομένα θα αποτελούν: η διάμετρος του αυχένα εμβρύου, το πλάτος της μύτης εμβρύου, ηλικία μητέρας, ιστορικό υγείας της μητέρας, ιστορικό υγείας του πατέρα, κληρονομικές ασθένειες γονέων και προγόνων. Σκοπός είναι ο εντοπισμός των κυριότερων παραγόντων που οδηγούν στη γέννεση ενός ατόμου με σύνδρομο Down και η η έγκαιρη πληροφόρηση των γόνεων σχετικά με την πιθανότητα που υπάρχει να γεννηθεί το παιδί τους με το σύνδρομο αυτό.

Επιχειρηματική εφαρμογή Αλγόριθμων Εξόρυξης Πληροφορίας:

Μια εταιρεία Α μπορεί να εφαρμόσει τη μέθοδο data mining προς αξιολόγηση συμφερόντων και κερδών από τη συχώνευσή της με μια άλλη εταιρεία Β. Κριτήρια μπορούν να αποτελούν η αγοραστική δύναμη της εταιρείας Α, τα κέρδη της εταιρείας Β, η ευημερία της εταιρείας Β, το πελατολόγιο/αγοραστικό κοινό της εταιρείας Β, η ποιότητα της εταιρείας Β. Σκοπός η μεγιστοποίση των κερδών της εταρείας Α έπειτα της συχώνευσής της με την κατάλληλη εταιρεία Β. 

  

5 responses to “Εργασία01: Καναβού Ελευθερία

 1. Εξαιρετική η ιδέα με το σύνδρομο Down !

  Στη δεύτερη περίπτωση όμως ποια είναι τα massive data επί των οποίων θα εφαρμοστεί data mining;

 2. Λοιπόν, όταν βγουν τα αποτελέσματα με τους σημαντικούς παράγοντες και βγεί λέμε τώρα σημαντικός παράγοντας η διάμετρος του αυχένα εμβρύου ήτο πλάτος της μύτης εμβρύου πώς σε μια έγγυο μητέρα θα μετρήσουν αυτούς τους δύο παράγοντες του εμβρύου τους αφού δεν θα χει αναπτυχθεί καλά καλά???

  χαχαχα

  mommy

 3. Υποτίθεται ότι οι μετρήσεις γίνονται με υπέρηχο σε συγκεκριμένο αριθμό εβδομάδων από την αρχή της κύησης.

 4. Eleftheria Kanavou

  Μανούλα,
  οι σχετικές εξετάσεις παραγματοπούνται κατά τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης, οπότε με τη βοήθεια του υπέρηχου μπορούν να γίνουν οι ζητούμενες μετρήσεις.

  Όσο για το δεύτερο μέρος της εργασιάς μου, απλά σκέφτηκα αυτή την εφαρμογή χωρίς να γνωρίζω πώς και αν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Συμφώνω πως δεν είναι πολύ εύστοχη γι’ αυτό και σύντομα θα συμπληρώσω μια ακόμη εφαρμογή.

 5. Ενδιαφέρουσες προτάσεις, βαθμολογία 5/5.

  Λίγες παρατηρήσεις, πέραν της ‘αξιολόγησης’:
  Συνήθως όταν οι μεταβλητές είναι πολύ λίγες, κανείς δεν καταφεύγει σε τεχνικές εξόρυξης (ωστόσο, αν και όχι σύνηθες, είναι δόκιμο, επίσης φαντάζομαι πως και στην περίπτωση που περιγράφεις οι μεταβλητές μπορεί να προκύψουν αρκετά περισσότερες).
  Αναφορικά με τη δεύτερη εφαρμογή, θα έλεγα πως μάλλον απαιτούνται αρκετά ιστορικά δεδομένα για την εύρεση επιτυχημένων ή όχι συγχωνεύσεων, και την ανάδειξη των μοτίβων εκείνων που αναδεικνύουν μία πιθανή τέτοια κίνηση ως κατά κανόνα επιτυχημένη ή όχι. Φαντάζομαι πως μπορούμε να σκεφτούμε πληθώρα ενδεχόμενων γειτονικών εφαρμογών DM ωστόσο..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s