Καλώς ήλθατε

Το παρόν αποτελεί το επίσημο blog του μαθήματος ‘Αλγόριθμοι Εξόρυξης Πληροφορίας’, το οποίο και διδάσκεται στο δεύτερο εξάμηνο του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ‘Εφαρμοσμένες Μεταπτυχιακές Επιστήμες‘, με συντονίζουσα τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημώντου Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το συγκεκριμένο μάθημα παρέχεται από τον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, με υπεύθυνους τον καθηγητή κ. Ηλία Τατσιόπουλο και τον υπογράφοντα ΥΔ, Γεώργιο Τζιραλή. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 12.00-14.00, στο pc-lab της ΣΕΜΦΕ.

Το blog πρόκειται να αποτελέσει εργαλείο υποστήριξης της διδασκαλίας του μαθήματος, φιλοξενώντας το σύνολο του σχετικού υλικού και αναβαθμίζοντας τη συμμετοχικότητα των διδικασιών και της φύσης του μαθήματος. Συγγραφέας του ιστολογίου δεν είναι μονάχα ο διδάσκων, αλλά και το σύνολο των φοιτητών.

Στο πλαίσιο αυτό, το blog πρόκειται να περιλάβει το σύνολο των διδακτικών σημειώσεων, τις εκφωνήσεις των διαφόρων εργασιών, όπως επίσης συνοδευτικό υλικό του μαθήματος και (ευελπιστώ) τα videos των διαλέξεων, σε ζωντανή και μαγνητοσκοπημένη μορφή. Πέρα από το υλικό που θα συνεισφέρει ο διδάσκων, ο κάθε φοιτητής καλείται να υποβάλλει τις εργασίες του σε ξεχωριστό post κάθε φορά, δίνοντας τη δυνατότητα κριτικής αξιολόγησης όχι μονάχα στον διδάσκοντα, αλλά και στους συμφοιτητές του (τα θέματα πρόκειται να φέρουν διαφοροποίηση ανά φοιτητή). Επίσης, προφανώς και μπορεί να αναρτά σχετικό προς το μάθημα υλικό, υποδεικνύοντας ζητήματα προς προβληματισμό και διερεύνηση. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα αναρτηθούν εν καιρώ.

Προφανώς και η επιλογή αυτού του μέσου για την υποστήριξη του μαθήματος συνιστά ένα πείραμα, καθώς τα αντίστοιχα παραδείγματα είναι ελάχιστα, αν όχι εντελώς ανύπαρκτα, σε διεθνές επίπεδο (αν έχετε να υποδείξετε κάποιο, παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο, θα ήταν χρήσιμο). Για το λόγο αυτό, η έκβαση του πειράματος παραμένει εκ των προτέρων άγνωστη, αν και διατηρώ βάσιμες ελπίδες πως η διαδικασία θα αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής. Καλή μας επιτυχία.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s